Abonneren  Inloggen
Van onze partner SCREEN Europe

Etikettenspecialist Vebraco ziet digitale inkjet technologie als pad naar groei en efficiëntie

4 april 2023

Het Nederlandse Vebraco heeft een sterke reputatie opgebouwd als flexibele en snelle etikettendrukkerij. Om verdere groei mogelijk te maken en de productiecapaciteit op te schroeven koos het bedrijf voor een nieuwe SCREEN Truepress Jet L350 UV machine.

‘De feedback die wij van klanten krijgen is dat we heel flexibel zijn en snel kunnen leveren. Dus toen wij tegen een productiecapaciteitsprobleem aanliepen, en het een uitdaging werd om aan de groeiende vraag te voldoen, zochten we  een oplossing waarmee we op geen enkele manier aan snelheid en flexibiliteit zouden inboeten. Uiteraard was bij de keuze van een nieuwe pers ook een hoge drukkwaliteit een absolute voorwaarde. De SCREEN L350UV bleek aan die voorwaarden en verwachtingen te voldoen,’ zegt Marcel Bulten, directeur-eigenaar van Vebraco.

Met ongeveer 10 medewerkers is Vebraco een relatief klein bedrijf. De afgelopen tien jaar bouwde het een binnenlandse en internationale klantenkring op in de markt van etiketten voor de voedingsmiddelen-, chemie- en cosmetica-industrie. Ooit begon Vebraco met etiketten voor de eiersector. Gaandeweg breidde het uit naar andere sectoren. De nieuwe SCREEN-printer zal volgens Bulten bijdragen aan verdere diversificatie: ‘Onze expertise op het gebied van voedseletiketten en etiketten in andere industrieën, gecombineerd met de trend van een toenemende behoefte aan kleine printoplages die snel geleverd moeten worden, heeft ons de afgelopen jaren geholpen nieuwe klanten te winnen. Met de nieuwe inkjetmachine kunnen we deze groei voortzetten.’

Niet groeien om de groei

Toch wil Bulten niet groeien om de groei. ‘We willen onze omvang beperkt houden, zodat we onze sterke punten – flexibiliteit en snelheid – kunnen behouden. Bovendien schuilt er waarde in hecht en persoonlijk klantcontact dat bij een beperktere bedrijfsomvang het beste gewaarborgd is.’ Vebraco, dat ook op zijn retropersen blijft vertrouwen, verwacht geleidelijk meer drukopdrachten uit te voeren op de digitale machines. Het bedrijf rekent in de nabije toekomst op meer investeringen in digitale inkjettechnologie. Naast flexibiliteit biedt de L350 UV van SCREEN de afdrukkwaliteit en verhoogde productiecapaciteit die het bedrijf nodig had. Bulten prijst ook de service en ondersteuning van SCREEN: ‘Ze doen wat ze beloven en ik ben erg blij met hun serviceniveau, dat erg hoog is’, zegt hij.

Foto boven: Operator Raúl Teffer (l) en Marcel Bulten (r) van Vebraco naast de Truepress Jet L350UV.