Abonneren  Inloggen
Van onze partner Xeikon

Xeikon SX Series opent nieuwe mogelijkheden voor boekdrukwerk in kleine oplagen

8 augustus 2023

In de afgelopen twee decennia heeft digitale technologie de boekdrukmarkt opnieuw gedefinieerd, met oplossingen die op winstgevende wijze kleine tot middelgrote oplagen produceren. De Xeikon SX Series zijn ontworpen voor short-run boekendruk. De combinatie van hoge drukkwaliteit, druksnelheid en lage kosten opent nieuwe mogelijkheden.

Als de meest productieve van de SIRIUS-familie kan het vlaggenschip van de SX Series, de Xeikon SX30000, tot 2.545 full colour bedrukte B2-vellen per uur leveren (equivalent aan 404 ppm A4) met lagere installatiekosten dan conventionele technologieën. Hij kan het breedste scala aan substraten in deze categorie aan en drukt af op ongecoat papier, digitaal gecoat papier in zijde, glans of mat, en standaard offsetpapier tot 350 g/m², en schittert niet alleen bij het drukken van boeken (waaronder omslagen, stofomslagen en platliggende fotoboeken), maar ook in direct mail, verkooppunten, veiligheidsdocumenten en algemeen commercieel drukwerk.

Naast de mogelijkheid om een zeer hoge duplexdekking en een resolutie van 1200 dpi af te drukken, is ook de duurzaamheid van het proces ongeëvenaard. De droge toner wordt geproduceerd in een fabriek die 100% wordt aangedreven door groene energie, er worden geen VOC's uitgestoten, het energieverbruik is laag en de print kan volledig worden ontinkt in bestaande afvalstromen.

Digitale kleurendruk van boeken in kleine tot middelgrote volumes

Profiteer van de expertise van Xeikon op het gebied van digitale kleurendruk in kleine tot middelgrote volumes voor boeken van uitzonderlijke kwaliteit:

  • Digitaal full colour: Produceer speciale boeken op aanvraag met behulp van een kosteneffectieve, digitale full colour printoplossing
  • Kwaliteit & snelheid: Lever offsetkwaliteit met de snelheid en flexibiliteit van het digitaal printen van boeken
  • Veelzijdig: Profiteer van enorme veelzijdigheid: werk met verschillende substraten, gramgewichten en formaten, inclusief printen op grote formaten zonder coating of voorbehandeling.
  • Eerst verkopen, dan printen: Speel in op de behoeften van uw klanten door middel van de 'first sell, then print'-benadering
  • Geautomatiseerd & geïntegreerd: Profiteer van de voordelen van een end-to-end oplossing, volledig geautomatiseerd en geïntegreerd met uw workflow en conventionele apparatuur
  • Afwerking: Profiteer van de optie van speciale afwerkingsapparatuur, naadloos geïntegreerd met onze digitale drukmachines om een gepolijst product af te leveren

Bezoek de website voor meer informatie