Abonneren  Inloggen

Labelexpo transformeert naar verpakkingsdrukbeurs

22 september 2023

De Labelexpo in Brussel telde ruim 35.000 bezoekers die bij 637 exposanten terecht konden. In 2025 vindt de beurs plaats in Barcelona.

Het was voor het eerst sinds 2019 dat de tweejaarlijkse beurs plaatsvond. Van 11 tot en met 14 september waren in Brussels Expo meer dan 250 productlanceringen te zien, vooral gericht op flexibele verpakkingen, digitalisering en automatisering.

Richting verpakkingsdrukbeurs

Labelexpo Europe ontwikkelt richting een beurs voor het drukken van verpakkingen. Het digitaal drukken van op papier gebaseerde flexibele verpakkingsmaterialen was duidelijk zichtbaar op de beursvloer, met papieren verpakkingen gedrukt door Xeikon op de nieuwe TX-500 Titon tonerpers en SCREEN op de Truepress Pac520P. HP lanceerde de 200k mid-web digitale pers, de opvolger van de HP Indigo 20000. Het bedrijf demonstreerde ook een ecosysteem van een ‘digitale stazakken-fabriek’.

Flexo

Flexo maakte een grote comeback op deze beurs, waarbij Nilpeter, Lombardi en BOBST het printen van flexibele verpakkingen demonstreerden. OMET maakte het showdebuut van zijn KFlex modulaire flexoplatform en Mark Andy lanceerde de Pro Series flexopers, die kan worden opgewaardeerd tot een hybride machine.

Automation arena

Andere belangrijke showkenmerken voor Labelexpo Europe 2023 waren onder meer de Automation Arena, die veel mensen trok naar elk van de tien livedemonstraties. Bezoekers waren getuige van een volledig geautomatiseerde workflow, van het maken van bestanden tot het terugspoelen van de turret, met geautomatiseerde inspectie en MIS-integratie, zonder enige handmatige tussenkomst. Tot de deelnemers behoorden onder meer CERM, Esko, Xeikon, KURZ, Grafotronic en Fedrigoni Self-Adhesive.

Flex Pack

Een ander belangrijk onderdeel van de show was de Flex Pack Trail, waar bezoekers zich konden verdiepen in digitale en conventionele perstechnologieën, constructies van flexpack-materiaal, vereisten voor coating, lamineren, inkt en uitharding, in-line en near-line decoratieopties, kwaliteitscontrole en migratietesten.

Bron: Labelexpo


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters