Abonneren  Inloggen

Brits mediabedrijf Communisis onderuit, Paragon koopt onderdeel

12 januari 2024

De Britse tak van media- en printbedrijf Communisis, Communisis Limited, ging door een combinatie van factoren eind december geheel onderuit en kwam daardoor in surseance van betaling. Paragon nam een deel over waardoor 581 werknemers hun baan behouden. Voor ruim 600 collega’s dreigt ontslag.

De Communisis Group en de Customer Experience-activiteiten hebben volgens Interpath Advisory in een bericht op Print Monthly al geruime tijd te maken hebben met uitdagende marktomstandigheden, omdat de printsector continu te maken heeft met afnemende volumes en stijgende operationele kosten.

Dure digitale transformatiekosten en herstructurering moedermaatschappij

De groep heeft ook te maken gehad met een aantal complicaties als gevolg van digitale transformatieprogramma's die duurder uitvielen dan oorspronkelijk verwacht, en doordat de Amerikaanse moedermaatschappij van The Companies, OSG Group, een herstructurering aankondigde waardoor Communisis Limited de groep zou verlaten.

Print, mail, fulfilment overgenomen door Paragon

Op 29 december 2023 kondigde Paragon, een leverancier van een reeks zakelijke diensten, waaronder print, mail, fulfilment en marketing, de overname aan van Communisis Brand Deployment en bepaalde activa van de Customer Experience-kant van het bedrijf. Deze deal omvat de bureaus Twelve en Editions en de point-of-purchase-specialist Vox Group, die de diensten die Paragon kan bieden uitbreidt.

Communicatie-activiteiten voor Lloyds Banking Group

De overname van activa van de Customer Experience-activiteiten is grotendeels bedoeld voor het beheer van meer dan jaarlijks een 100 miljoen communicatie-activiteiten voor Lloyds Banking Group. Jeremy Walters, CEO van Paragon: ‘Ik ben blij dat we deze deal hebben kunnen sluiten. We kijken er nu naar uit om het gecreëerde potentieel vrij te maken, te stabiliseren en een duidelijk pad voorwaarts te bieden aan onze nieuwe collega’s en klanten.’

Meer dan 600 ontslagen

De activiteiten in de faciliteiten van de groep in Leeds, Cramlington en Liverpool worden stopgezet, waardoor er wordt gespeculeerd over ontslag voor 638 werknemers.