Abonneren  Inloggen

MoviĜo Robotics wint EDP Award voor Best Robotics for Commercial Production

4 juni 2024

Op Drupa 2024 werd de Ŝharko5-oplossing van het Haarlemse MoviĜo Robotics door de European Digital Press Association uitgeroepen tot Best Robotics for Commercial Production. MoviĜo Robotics werd bekroond met een EDP Award in de categorie Automation & Quality Control.

De bekroonde Ŝharko5-oplossing maakt deel uit van een complete oplossing die in samenwerking met HP op de markt is gebracht. De oplossing bestaat niet alleen uit een robot, maar ook uit intelligente software genaamd INDI. INDI is ontworpen om te communiceren met HP Indigo Presses en maakt interfaces met persen mogelijk, beheert palletlocaties in het magazijn en beheert palletlocaties in de buurt van persen en finishers.

Gecombineerd met de autonome mobiele Ŝharko5 robots wordt de workflow gestroomlijnd en bespaart de oplossing voor pallet-transport handmatige arbeid, terwijl de persen continu operationeel blijven.

Operationele processen

In het juryrapport staat: ‘Tot nu toe hebben de meeste innovaties zich geconcentreerd op het drukproces. Maar dankzij autonome mobiele robots (AMR) worden de operationele processen rondom de pers – vooral het laden en lossen – steeds interessanter en kunnen ze de palletwagen vervangen.’

‘Onze oplossing is een belangrijke stap in de automatisering van de printindustrie’, zegt Paul van der Hulst, CEO van MoviĜo Robotics. ‘Wij zijn er trots op dat wij als partner van HP door EDP zijn beloond voor deze innovatie. Het laat zien dat we, samen met HP, op de goede weg zijn om de grafische industrie naar het volgende niveau van automatisering te helpen.’

Foto boven: CEO Paul van der Hulst (rechts) neemt de EDP Award in ontvangst. Bron en foto: MoviĜo Robotics


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief