Abonneren  Inloggen

PRINTmatters presenteert PRINTinspiration & Awards in Singer Laren

13 juni 2024

Op 14 oktober 2024 vindt in het Singer Theater in Laren voor de eerste keer het feestelijke evenement PRINTinspiration & Awards plaats. Een nieuw evenement van PRINTmatters, waarin de toekomst van print centraal staat. Naast boeiende presentaties en een gezellige netwerkborrel is ook de uitreiking van de PRINTmatters Awards een belangrijk onderdeel van het programma. Daarmee wil PRINTmatters de kwaliteit, professionaliteit en creativiteit van printmedia-ondernemers in de spotlights zetten. Renze Klamer, bekend van de talkshow RENZE op RTL4, presenteert de middag.

PRINTinspiration & Awards is een langgekoesterde wens van het PRINTmatters-team. ‘Er bestaan nog geen Awards speciaal voor print in Nederland en het is hoog tijd onze branche in het zonnetje te zetten. Om de printmarkt de aandacht te geven die ze verdient’, zegt Jolanda de Graaf, salesmanager bij PRINTmatters. ‘Er is zoveel om enthousiast over te zijn: ontwikkelingen en innovaties in de markt, en met name de kansen naar de toekomst. Waar liggen die kansen en hoe kun je die toepassen in je bedrijfsvoering om zo toekomstbestendig te blijven? Daar gaan we het 14 oktober over hebben.’

Sprekers Leon van der Meer en Douwe Pieter van der Galiën (Probo), Joris van Zoelen en Dominique Schreinemachers

Sprekersprogramma PRINTinspiration

PRINTmatters heeft voor bezoekers aan PRINTinspiration & Awards een uniek en inspirerend sprekersprogramma samengesteld rond het thema “De Toekomst van Print”.

  • Leon van der Meer en Douwe Pieter van der Galiën (Probo)

Probo-directeur Leon van der Meer en Commercieel Directeur Douwe Pieter van der Galiën delen exclusief voor PRINTmatters de belangrijkste resultaten uit het investeerders-onderzoek: "De toekomst binnen de wereld van visuele communicatie in print". Een vooruitblik op de ontwikkeling van de komende jaren, waar enorm veel grafische kansen liggen in een snel veranderende markt.

  • Joris van Zoelen

Joris van Zoelen is gefascineerd door wat mensen samen kunnen creëren, en gedreven om te bouwen aan een wereld waarin organisaties succesvol zijn in purpose en profit. De consultant en spreker combineert een optimistische benadering (‘het kan wél, we gaan ontdekken hoe’) met diepgaande kennis van de grafische branche en een realistische visie op de ontwikkelkracht van organisaties en de markt.

  • Dominique Schreinemachers

Dominique Schreinemachers is één van de weinige vrouwelijke militair vliegers van de Luchtmacht, mediator en gedragsbeïnvloedingspsycholoog. Haar schat aan ervaringen vormt de inspiratiebron voor haar uitzonderlijke speeches. Ze weet je te boeien en emotioneel te raken als ze vertelt over haar bizarre opleidingen en uitzendingen. Met on top of it all het verhaal dat haar helikopter werd neergeschoten door de Taliban. Een crisis-situatie die ze maar ternauwernood wist te overleven. Dominique leert je op een andere manier kijken naar het leven, naar elkaar, naar je team en vooral naar jezelf.

PRINTmatters Awards 2024

Tijdens het evenement worden ook, voor het eerst, de PRINTmatters Awards uitgereikt. Bijzonder aan de Awards is dat men ook anderen kan nomineren. Hoofredacteur van PRINTmatters Wim Danhof: ‘De PRINTmatters Awards belonen excellent ondernemerschap in de printmedia-sector. Op allerlei gebieden vinden immers interessante innovaties plaats en wordt gewerkt aan fraaie grafische producten en oplossingen. Daarbij wordt op een steeds hoger niveau rekening gehouden met mens, milieu en maatschappij.’ Danhof roept printmedia-ondernemers op deel te nemen: ‘Wees niet onnodig bescheiden en ding met jouw bedrijf mee naar de PRINTmatters Awards. Wie weet sta jij op 14 oktober op het podium bij de uitreiking tijdens PRINTinspiration & Awards.’

Er zijn drie award-categorieën:

  • Koploper Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
  • Printmedia-product van het Jaar
  • Printmedia-onderneming van het Jaar

Per categorie wordt een Award uitgereikt. Deelname is kosteloos. Voor de eerste twee Award-categorieën kunnen printmedia-bedrijven inschrijven d.m.v. het beantwoorden van een overzichtelijk aantal vragen. In geval van het ‘Printmedia-product van het Jaar’ kunnen ook derden, zoals brandowners, marketeers en grafisch ontwerpers het initiatief hiertoe nemen. Alle inzendingen worden door een vakjury beoordeeld en ontvangen een jury-verslag. Een inzending levert daarmee dus sowieso waardevolle feedback op.

Koploper Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij de beoordeling van inzendingen kijkt de jury naar twee aspecten: milieubelasting en sociaal beleid. Op welke manieren zet de onderneming zich in om de milieubelasting te verlagen of een bijdrage te leveren aan de verbetering van het milieu? En hoe zet de onderneming zich in op sociaal gebied?

Printmedia-product van het Jaar

In deze categorie kan drukwerk, inclusief verpakkingsdrukwerk, worden ingezonden. Belangrijk is dat het product esthetisch en technisch uitblinkt en het doel waarvoor het is gemaakt heeft behaald of overtroffen. Naast printmedia-bedrijven worden ook alle andere bij de realisatie betrokken partijen uitgenodigd om voor deze Award-categorie in te schrijven. Ook brandowners / marketeers, grafisch ontwerpers en andere betrokken partijen kunnen dus het initiatief nemen om in te schrijven.

Printmedia-onderneming van het Jaar

De Award ‘Printmedia-onderneming van het Jaar’ wordt toegekend aan een onderneming die het verschil heeft gemaakt door o.a. de toepassing van innovatieve technologieën, werkwijzen en/of ideeën, de inzet op sociaal vlak en de samenwerking met andere partijen.

Renze Klamer presenteert PRINTinspiration & Awards

Voor deze categorie kiezen de juryleden, op basis van hun kennis en expertise, een aantal kandidaat-bedrijven. Is er een onderneming die volgens jou deze titel verdient? Mail dan de naam van het bedrijf en een korte motivatie naar event@printmatters.nl. De onderneming komt dan in aanmerking voor een plek op de shortlist, waaruit de jury uiteindelijk de winnaar kiest. Lees hier meer over de beoordelingscriteria

Inschrijving voor de PRINTmatters Awards opent binnenkort.

De winnaars worden op 14 oktober tijdens PRINTinspiration & Awards bekendgemaakt. Wil jij daarbij zijn, weten hoe de toekomst van printmedia eruit gaat zien en hoe jij daar als print-professional vorm aan kunt geven? Kom dan op 14 oktober 2024 naar het sfeervolle Singer Theater in Laren.

Early bird tickets voor PRINTinspiration & Awards zijn nu beschikbaar


Bezoek de website voor meer informatie: PRINTinspiration & Awards